HTML

Svédpadló

Minden, ami svéd.

Friss topikok

  • svedpadlo: Köszönöm az építő jellegű hozzászólást, elnézést a hibáért, természetesen igazad van. (2012.10.31. 06:20) Autóval
  • delisa: Az általad is vázolt állami dotációs rendszer miatt, nem kerül túl sokba betegnek lenni. A vizitdí... (2012.10.31. 01:18) Egészségügy
  • delisa: Babakocsival ingyen utazik,aki tolja. (2012.10.31. 01:12) Nem autóval
  • ioi (törölt): @svedpadlo: Szia, bocs, hogy nem reagáltam eddig, kicsit behavazott a sok intéznivaló... Köszi szé... (2012.10.01. 11:41) Bürokrácia II.
  • bandirepublic: gratula az álláshoz! (2012.09.30. 18:40) Bankszámla

Versenyszellem

2012.10.11. 23:53 :: svedpadlo

Hát ez beteg, gondoltam magamban, amikor megtudtam, hogy sokezer svéd perkál 700-1000 koronát azért, hogy valami sportversenyre nevezhessen. A 300 km-es Vättern-körre (bicikli) két és fél óra alatt beteltek a helyek, a kalmári ironmanre is elég volt pár óra. Stockholm marathon, félmaradthon, Lidingö-futás, Swimrun (a szigetvilágban a szigetek közt úszol, a szigeteken futsz), Vasaloppet (sí) és még nem tudom mennyi más "klasszikus" sportesemény vár évente arra, hogy anyagilag jól megkopassza a kapuzárási pánikban szenvedő vagy neten előszeretettel nagyzoló indulókat.

40 éves férfiak, akik talán munkahelyi vagy családi problémákat kompenzálnak és/vagy képtelenek felnőni, 45 pluszos nők, akik pálfordulás után leadták kilóikat és ultraegészségesek lettek, intenzív virtuális élettel rendelkező és show-off függő fiatalok, akik lájkgyűjteményüket turbóznák, esetleg szürke polgárok, akik csak némi extra motivációt szeretnének az esti futások során... 

Tény, hogy a svédeket megfertőzte a versenyezhetnék, ahogy a 90-es években a konditeremőrület. Ez azóta sem múlt el, mert ahogy jön a rossz idő (de még nincs tél), kötelezően menekülnek aerobikórára vagy a súlyok alá. Egészséges élet, biokaja, növényi zsír és sok mozgás, vallják a trendkövetők.

Mondjuk azért elég idegesítő tud lenni, mikor a 44 évvel idősebb anyósom spinningóráról kilépve odajön és azt mondja, hogy mintha nem izzadnék eléggé azon a futópadon.

Szólj hozzá!

Címkék: sport svéd

A bejegyzés trackback címe:

https://svedpadlo.blog.hu/api/trackback/id/tr464833941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása